Sermion: navodila za uporabo in zakaj je potreben, cena, pregledi, analogi

Zdravilo Sermion spada v klinično in farmakološko skupino zaviralcev alfa. Zdravilo ima sposobnost izboljšanja cerebralne periferne cirkulacije. Zlasti se zdravilo uporablja za različne kršitve funkcionalnega stanja žilne postelje.

Odmerna oblika

Zdravilo je na voljo v obliki tablet, ki imajo bikonveksno obliko in gladko površino. Barva tablete je odvisna od odmerjanja aktivne sestavine zdravila.

Opis in sestava

Tablete imajo lahko drugačen odmerek:

  • 5 mg - tableta ima oranžno barvo;
  • 10 mg - element bele barve;
  • 30 mg - rumena tableta.

Nicergolin deluje kot glavna aktivna sestavina zdravila. Sestava tablet vsebuje tudi pomožne spojine:

  • natrijeva karboksimetil celuloza;
  • mikrokristalna celuloza;
  • titanov dioksid;
  • magnezijev stearat;
  • kolofonija;
  • kalcijev hidrogenfosfat dihidrat;
  • magnezijev karbonat;
  • sandarakova smola;
  • carnauba vosek;
  • saharoza;
  • silikon;
  • hipromeloza;
  • akacijeva smola.

Farmakološka skupina

Sermion je vazodilatacijsko zdravilo, katerega delovanje je usmerjeno v obnovo normalnega možganskega in perifernega krvnega obtoka. Orodje lahko uporabljamo pri akutni, kronični in presnovni vaskularni cerebralni insuficienci. Glavna učinkovina je nicergolin. nicergolin je derivat ergolina. Ima sposobnost obnavljanja hemodinamičnih procesov v možganih, zavira agregacijo trombocitov, obnavlja reologijo krvi, pomaga obnoviti normalen pretok krvi v spodnjih okončinah. Glede na dolgotrajno uporabo zdravila se manifestira enakomerna obnova kognitivnih funkcij, opazno se zmanjša intenzivnost in pogostost manifestacij vedenjskih motenj pri bolnikih.

Po peroralni uporabi se zdravilo hitro absorbira v sistemski obtok. Snov se enakomerno porazdeli v tkiva in hitro prodira skozi krvno-možgansko pregrado, vstopi neposredno v možgansko tkivo, kjer razkrije lastno aktivnost. Presnova zdravila pride v jetrih, aktivna komponenta se razgradi s tvorbo produktov razpada, ki se izločajo z urinom in blagom.

Indikacije za uporabo

Tablete Serenton se uporabljajo za izboljšanje kakovosti hemodinamike in funkcionalne aktivnosti možganskih celic, ki jih zavirajo v ozadju akutnih in kroničnih motenj v centralnem živčnem sistemu. Takšne okvare se pogosto pojavijo na podlagi naslednjih patologij:

  • aterosklerotične lezije krvnih žil in arterij (odlaganje holesterola, ki ga spremlja zoženje lumena med posodami);
  • blokada tromba katere koli arterije;
  • cerebralni vazospazem, ki se kaže na ozadju ostrih sprememb krvnega tlaka;
  • vaskularna demenca - stanje, ki se kaže predvsem pri starejših ljudeh na ozadju motenega pretoka krvi v možganih;
  • spastično zoženje posod spodnjih okončin.

Zdravilo se lahko uporablja kot sestavina pri kompleksnem zdravljenju arterijske hipertenzije.

za odrasle

Zdravilo se lahko uporablja pri akutnih motnjah krvnega obtoka v možganskih posodah, ki jih izzovejo naslednja stanja in patologije:

  • hipertenzija 2-3 stopinje;
  • aterosklerotična vaskularna bolezen;
  • embolija;
  • tromboza;
  • cerebralni vazospazem;
  • cerebrovaskularni angiospazem;
  • motnje perifernega krvnega pretoka.

Bolnikom z okvarjenim delovanjem jeter in ledvic je treba odmerek zdravila zmanjšati..

za otroke

Zdravilo se ne uporablja v otroštvu in mladostništvu. Sprejem sredstev je dovoljen za bolnike, starejše od 18 let.

za noseče in doječe

Posebne študije o uporabi nicergolina med nosečnostjo niso bile izvedene. Manjkajo podatki o vplivu aktivne komponente na razvoj ploda.

Če je potrebno zdravilo uporabljati med dojenjem, je treba dojenje prekiniti in otroka prevesti v posebno dojenčkovo formulo. Aktivna sestavina in njeni produkti razpada se absorbirajo in izločajo skupaj z materinim mlekom.

Kontraindikacije

Seznam kontraindikacij za uporabo je naslednji:

  • anamneza miokardnega infarkta;
  • akutna notranja krvavitev;
  • odpoved srčnega ritma;
  • okvare ortostatske regulacije;
  • pomanjkanje saharoze;
  • intoleranca za fruktozo;
  • otroštvo;
  • obdobje nosečnosti in dojenja;
  • preobčutljivost za aktivno sestavino sredstva in druge pomožne spojine.

Odmerjanje in uporaba

Priporočeni odmerki so določeni glede na vrsto motnje, ki se kaže pri bolniku..

za odrasle

Zdravilo se uporablja peroralno v odmerku 5-10 mg 3-krat na dan. Zdravilo je treba uživati ​​v rednih presledkih, ne glede na vnos hrane v daljšem časovnem obdobju..

Pri kroničnih motnjah možganskega obtoka je zdravilo predpisano 10 mg 3-krat na dan. Potek izpostavljenosti je najmanj 3 mesece.

Z vaskularno demenco je zdravilo predpisano dlje časa. Priporočeni odmerek je 30 mg 2-krat na dan. V tem primeru se mora bolnik vsakih 6 mesecev posvetovati s specialistom, ki razpravlja o izvedljivosti nadaljnje uporabe zdravila.

Pri akutni cerebrovaskularni nesreči se odmerjanje in trajanje sprejema določita posamično.

V primeru perifernih motenj krvnega obtoka je zdravilo Sermiton predpisano 10 mg 3-krat na dan.

Pri bolnikih z oslabljenim delovanjem ledvic se odmerek zmanjša.

za otroke

Vnos drog je prepovedan.

za noseče in doječe

Zdravilo ni predpisano med nosečnostjo in dojenjem.

Stranski učinki

V času jemanja tablet Sermion lahko pacient manifestira različne patološke reakcije iz različnih organov in sistemov.

Iz prebavnega sistema:

Iz srca in ožilja:

  • znatno znižanje krvnega tlaka;
  • videz toplote v obrazu in vratu;
  • okvare srčnega utripa.

Kršitve živčnega sistema so lahko naslednje:

  • nespečnost;
  • Omotičnost
  • omedlevica
  • zaspanost;
  • zmeda.

Manifestacija alergijskih reakcij v obliki izpuščaja na koži ni izključena. Izpuščaje običajno spremlja srbenje..

Če obstaja, se obrnite na strokovnjaka. Samo zdravnik se bo lahko odločil o potrebi zavrnitve porabe sredstev.

Interakcija z drugimi zdravili

Sermion med jemanjem z antihipertenzivnimi sredstvi lahko poveča njihovo učinkovitost. Ob hkratnem jemanju s pripravki, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, se trajanje krvavitve poveča.

Posebna navodila

Seznam posebnih navodil za uporabo zdravilnega sestavka je naslednji:

  1. Orodje se lahko uporablja za arterijsko hipertenzijo, vendar je pomembno upoštevati, da lahko sestava zdravil privede do znižanja krvnega tlaka.
  2. Zdravilo se priporoča za dolgotrajnejšo uporabo, ker se terapevtski učinek razvija postopoma. Bolnik se mora posvetovati s specialistom, da ugotovi izvedljivost nadaljnje uporabe zdravila in določi priporočene odmerke.
  3. Ne priporočamo kombiniranja jemanja zdravila Sermion z imenovanjem zdravil, ki povečajo koncentracijo sečne kisline v bolnikovem telesu. Takšna kombinacija lahko izzove znatno znižanje krvnega tlaka.
  4. Zdravilo ne vpliva na hitrost psihomotornih reakcij.

Sermion se izdaja iz mreže lekarn na recept, podobna omejitev odpravlja možnost samostojne uporabe.

Predoziranje

Z občutnim odstopanjem od priporočenih odmerkov ne izključimo občutnega znižanja kazalnikov krvnega tlaka. Pogosto takšna kršitev ne zahteva posebnega popravka, normalne vrednosti se obnovijo neodvisno.

Pogoji skladiščenja

Sermion je treba hraniti v originalni embalaži na mestu, zaščitenem pred sončno svetlobo, pri temperaturi največ 25 stopinj. Pomembno je omejiti dostop otrok do skladiščnega prostora. Rok uporabnosti je 3 leta od datuma izdelave..

Analogi

Namesto Sermiona lahko uporabimo naslednja zdravila:

  1. Nicergolin je popoln analog Sermiona. Zdravilo proizvaja več podjetij. V prodaji je zdravilo v obliki tablet in liofilizata za pripravo raztopine za injiciranje. Nosečnicam lahko zdravila predpišemo le, če korist za mater odtehta tveganje za plod. Nicergolin ni dovoljen za otroke in ženske, ki dojijo.
  2. Nicergolin je domače zdravilo, ki je popoln analog Sermiona. Proizvaja se v obliki liofilizata, iz katerega se pripravi raztopina za parenteralno dajanje. Zdravilo se lahko predpiše samo odraslim bolnikom, tudi ženskam v položaju. Injekcije zdravila niso združljive z dojenjem..
  3. Vinpocetin-Akos proizvaja Synthesis Rusija. Zdravilo izboljšuje krvni obtok v možganih. Proizvaja se v koncentratu, iz katerega se pripravi raztopina za intravensko dajanje in tablete. Vinpocetin-Akos se lahko predpiše samo osebam, starejšim od 18 let, razen ženskam v položaju in dojenju.
  4. Cavinton forte je madžarsko zdravilo, ki je nadomestilo za Sermion v terapevtski skupini. Na voljo je v tabletah, ki ne morejo biti otroci, noseči in doječi..

Cena drog

Stroški zdravila so v povprečju 787 rubljev. Cene se gibljejo od 327 do 2204 rubljev.

Sermion

Struktura

Sestava zdravila Sermion se nekoliko razlikuje glede na količino aktivne snovi v sestavku in od oblike sproščanja zdravila.

  • Zdravilna učinkovina: 5 mg nizergolina.
    Pomožne snovi: 100 mg kalcijevega hidrofosfat dihidrata, 1,3 mg natrijeve karboksimetil celuloze, 1,3 mg magnezijev stearat, 22,4 mg MCC.
    Sladkorna prevleka tablet: 10,9 mg talka, 33,35 mg saharoze, 1 mg sandarakove smole, 0,7 mg magnezijevega karbonata, 0,06 mg karnaubinega voska, 0,6 mg kolofonije, 2,7 mg akacijeve smole, 0,7 mg titanovega dioksida (E171), 0,05 mg sončno rumena (E110).
  • Zdravilna učinkovina: 10 mg nicergolina.
    Pomožne snovi: 94,3 mg kalcijev hidrogenfosfat dihidrat, 1,3 mg natrijeva karboksimetil celuloza, 2 mg magnezijev stearat, 22,4 mg MCC.
    Sladkorna prevleka tablet: 10,9 mg talka, 33,35 mg saharoze, 1 mg sandarakove smole, 0,7 mg magnezijevega karbonata, 0,06 mg karnaubinega voska, 0,6 mg kolofonije, 2,7 mg akacijeve smole, 0,7 mg titanovega dioksida (E171).
  • Zdravilna učinkovina: 30 mg nicergolina.
    Pomožne snovi: 72,69 mg kalcijev hidrogenfosfat dihidrat, 1,3 mg natrijeva karboksimetil celuloza, 3,61 mg magnezijev stearat, 22,4 mg MCC.
    Filmska prevleka tablet: 0.7246 mg titanovega dioksida (E171), 0.0145 mg silikona, 0.2899 mg polietilen glikola 600, 2.8985 mg hipromeloze, 0.0725 mg rumenega železovega oksida (E172).
  • Liofilizat v obliki praškaste ali bele porozne mase za pripravo raztopin za injiciranje. Vključeno je tudi topilo - brezbarvna, bistra tekočina..
    Zdravilna učinkovina: 4 ml nicergolina.
    Pomožne snovi: vinska kislina in laktoza monohidrat.
    Sestava topila: benzalkonijev klorid, natrijev klorid, voda za injiciranje (do 4 ml).

Obrazec za sprostitev

  • 5 mg tablete: konveksne okrogle tablete z oranžno lupino v pretisnih omotih po 15 kosov. V kartonskem paketu vsebuje 2 pretisna omota.
  • 10 mg tablete: konveksne okrogle tablete z belo lupino v pretisnih omotih po 25 kosov. V kartonskem paketu vsebuje 2 pretisna omota.
  • 30 mg tablete: bikonveksne okrogle tablete z rumeno lupino v pretisnih omotih po 15 kosov. V kartonskem paketu vsebuje 2 pretisna omota.
  • Liofilizat za pripravo raztopin za injiciranje je v brezbarvnih steklenih vialah. Vključene so tudi ampule s topilom. En kartonski paket vsebuje 4 viale z liofilizatom in 4 ampule s topilom.

farmakološki učinek

Zdravilo izboljšuje periferno in možgansko cirkulacijo ter zaviralec alfa. Glavna učinkovina zdravila (nicergolin) je derivat ergolina in izboljšuje hemodinamične in presnovne procese v možganih.

Zdravilo zmanjšuje agregacijo trombocitov, poleg tega pa izboljšuje reologijo krvi, poleg tega pospešuje pretok krvi v spodnjih in zgornjih okončinah. Izboljšan pretok krvi zaradi učinka blokiranja alfa1.

Sermion neposredno vpliva na sisteme možganskih nevrotransmiterjev - dopaminergične, noradrenergične in acetilholinergične, kar ugodno vpliva na kognitivne procese. Pri dolgotrajni uporabi zdravila pri bolnikih so opazili zmanjšanje resnosti vedenjskih motenj, povezanih z demenco, in kognitivno funkcijo telesa izboljšali.

Indikacije za uporabo Sermion

Zdravilo je indicirano za:

  • kronične in akutne možganske žilne in presnovne motnje (ki so posledica arterijske hipertenzije, ateroskleroze, embolije ali tromboze možganskih žil, vključno z vaskularno demenco, akutno prehodno motnjo krvnega obtoka možganov, pa tudi glavobola, ki ga povzroča vazospazem);
  • kronične in akutne vaskularne in presnovne motnje (funkcionalna in organska arteriopatija okončin, sindromi, ki se kažejo kot posledica kršitve perifernega krvnega pretoka, pa tudi Raynaudova bolezen);
  • kot dodatno orodje med zdravljenjem hipertenzivne krize.

Farmakodinamika in farmakokinetika

Sesanje (za tablete)

Ko se človeški organizem enkrat v človeškem telesu absorbira, se hitro in skoraj brez ostankov absorbira. Hitrost in stopnja absorpcije nicergolina praktično nista odvisni ne od odmerne oblike ne od vnosa hrane. Pri uporabi odmerka do 60 mg je farmakokinetika nicergolina linearna, ne da bi se spreminjala glede na starost zdravila.

Porazdelitev in metabolizem

Snov nicergolin se veže več kot 90% na plazemske beljakovine, medtem ko je njegova stopnja afinitete za serumski albumin manjša kot za α-glikoproteinsko kislino. Nicergolin, pa tudi njegovi presnovki se lahko širijo v krvnih celicah.

Glavni produkti presnove nicergolina so: 6-metil-8β-hidroksimetil-10a-metoksilergolin (MDL, rezultat demetilacije pod delovanjem izoencima CYP2D6) in 1,6-dimetil-8β-hidroksimetil-10α-metoksipergolin (MMDL, tvorjen izdelek kot posledica hidrolize).

Z intravenskim dajanjem nicergolina ali njegovim zaužitjem razmerje vrednosti AUC za MDL in MMDL kaže na očitno presnovo med "prvim prehodom" skozi jetra. Med jemanjem 30 mg zdravila sta bila Cmax MMDL (21 ± 14 ng / ml) in MDL (41 ± 14 ng / ml) dosežena po 1 uri oziroma 4 ure, nato pa se je koncentracija MDL zmanjšala z razpolovno dobo 13-20 ur. Med študijami so potrdili tudi odsotnost kopičenja drugih presnovkov v krvi (vključno z MMDL).

Reja

Snov nicergolin se v glavnem izloča v obliki presnovkov z urinom (približno 80%), pa tudi z blatom (približno 10-20% celotnega odmerka).

Farmakokinetika, ki se kaže v posebnih kliničnih primerih

Tisti bolniki, ki so trpeli zaradi hude ledvične odpovedi, so presnovne izdelke izločali z urinom bistveno manj kot bolniki, ki so imeli normalno delovanje ledvic.

Kontraindikacije

Zdravilo je kontraindicirano pri:

  • kršitev ortostatske regulacije;
  • nedavni miokardni infarkt;
  • huda bradikardija;
  • akutna krvavitev;
  • preobčutljivost za tiste snovi, ki jih vsebuje sestava zdravila.

Zdravilo je treba jemati previdno, če se v anamnezi pojavi protin ali hiperuricemija in / ali če je treba zdravilo kombinirati z zdravili, ki motijo ​​izločanje sečne kisline in / ali presnovo.

Poleg navedenega imajo indikacije za uporabo zdravila Sermion v tabletah še dodatne omejitve:

  • starost pacienta je mlajša od 18 let;
  • obdobja nosečnosti in dojenja;
  • pomanjkanje izomaltaze / saharoze v telesu, malabsorpcija glukoze in galaktoze in intoleranca za fruktozo.

Stranski učinki

Za živčni sistem: nespečnost ali zaspanost sta redki.

Za srčno-žilni sistem: občasno se kaže izrazito znižanje krvnega tlaka (zlasti pri parenteralnem jemanju zdravila), vročina, omotica.

Za presnovo: lahko pride do povečanja koncentracije sečne kisline v krvi. Ta učinek ni odvisen od odmerjanja ali trajanja zdravljenja.

Drugi neželeni učinki: kožni izpuščaji in dispeptični simptomi se redko pojavijo.

Praviloma so stranski učinki zdravila blagi..

Navodila za uporabo Sermion (metoda in odmerjanje)

Sermionske tablete

Zdravilo se daje peroralno.

V stanjih po kapi, kognitivnih vaskularnih motnjah in kroničnih motnjah krvnega obtoka možganov je treba jemati tablete Sermion trikrat na dan po 10 mg. Minimalni potek zdravljenja je 3 mesece, saj se terapevtski učinek zdravila manifestira postopoma.

Pri vaskularni demenci je treba zdravilo Sermion jemati dvakrat na dan po 30 mg. Priporočljivo je, da se glede priporočljivosti za nadaljevanje zdravljenja vsakih 6 mesecev posvetujete s svojim zdravnikom..

Pri ishemični možganski kapi, ki jo povzročajo tromboza, ateroskleroza in možganska embolija, akutna in prehodna možganska nesreča (s hipertenzivno možgansko krizo in tranzistorski ishemičnimi napadi), je najbolje začeti zdravljenje s parenteralnim dajanjem Nicergolina in nato jemati Sermion.

Pri motnjah periferne prekrvavitve je treba zdravilo jemati trikrat na dan, 10 mg naenkrat dlje časa (več mesecev).
Bolniki, ki imajo okvarjeno delovanje ledvic (raven kreatinina v serumu presega 2 mg / dl), morajo jemati zdravilo Sermion v nižjem terapevtskem odmerku.

Navodila za uporabo liofilizata Sermion

Intramuskularno: 2-4 ml zdravila dajemo dvakrat na dan (2-4 mg).

Intravensko: zdravilo dajemo počasi v odmerku 4-8 mg v 100 ml 5-10% raztopine dekstroze ali 0,9% raztopine natrijevega klorida. Pri tem odmerjanju je mogoče narediti injekcije zdravila do večkrat na dan.

Intraarterialno: v 2 minutah dajemo 4 mg zdravila v 10 ml 0,9% raztopine natrijevega klorida.

Priporočljivo je, da uporabite pripravljeno raztopino takoj po pripravi..

Trajanje terapije, odmerjanje in način vnosa zdravila v telo so odvisni od bolezni. Včasih je bolje začeti zdravljenje s parenteralnim dajanjem zdravila, nato pa pojdite na peroralno dajanje na vzdrževalno zdravljenje.

Bolniki, ki imajo okvarjeno delovanje ledvic (raven kreatinina v serumu presega 2 mg / dl) Sermion je treba jemati v nižjem terapevtskem odmerku.

Predoziranje

Simptom prevelikega odmerka zdravila je izrazito prehodno znižanje krvnega tlaka.

Praviloma posebnega zdravljenja v primerih prevelikega odmerjanja zdravila Sermion ni potrebno, le nekaj minut ležite. Izjemno redko se lahko zgodi kršitev dovoda krvi v srce in možgane. V tem primeru je priporočljivo uvesti simpatomimetična zdravila, nenehno spremljati krvni tlak.

Interakcija

Če jemljete Sermion skupaj z antiholinolitičnimi in antihipertenzivnimi sredstvi, lahko njegov učinek izboljšate.

Če jemljete zdravilo hkrati s kolestiraminom ali ne absorbirajočimi antacidi, potem je absorpcija Sermiona počasnejša.

Presnova zdravila poteka z neposrednim sodelovanjem encima CYP 2D6, zato lahko medsebojno deluje z drugimi zdravili, ki so tudi biotransformirana s pomočjo tega encima (Risperidon, Rinidin in drugi antipsihotiki).

Pogoji prodaje

Zdravilo je na voljo za nakup v lekarnah le na recept..

Pogoji skladiščenja

Hraniti izven dosega otrok pri temperaturi, ki ne presega 25 ° C..

Rok uporabnosti

Posebna navodila

Običajno Sermion, ki ga jemljemo v terapevtskih odmerkih, ne vpliva na krvni tlak. Toda pri tistih bolnikih, ki imajo arterijsko hipertenzijo, se lahko pojavi postopno znižanje krvnega tlaka, ki ga povzroči delovanje zdravila..

Če zdravilo dajemo parenteralno, je priporočljivo, da se bolniki takoj po injekciji uležejo nekaj minut, ker lahko pride do arterijske hipotenzije. To še posebej velja za tiste bolnike, ki so ravno začeli zdravljenje z zdravilom..

Delovanje zdravila se manifestira postopoma, zato je treba Sermion jemati dlje časa. Med celotnim potekom zdravljenja mora zdravnik občasno oceniti učinek zdravljenja in tudi priporočljivost nadaljevanja zdravljenja v prihodnosti..

Vpliv na sposobnost upravljanja mehanizmov in vožnje ni bil raziskan. Zato bolnikom kljub sposobnosti zdravila za izboljšanje koncentracije svetujemo izjemno previdnost pri vožnji ali upravljanju strojev, zlasti glede na naravo, ki je značilna za osnovno bolezen.

Analogi sermiona

  • Sergolin
  • Nicergolin
  • Nikerij

Omeniti velja, da je cena analogov veliko nižja.

Med nosečnostjo in dojenjem

Študije zdravila Sermion med nosečnostjo niso bile izvedene, zato ga je treba jemati samo pod nadzorom zdravnika za stroge indikacije.

Med jemanjem tega zdravila se ne smete dojiti, saj se z materinim mlekom izločajo nicergolin in izdelki, ki nastanejo zaradi metabolizma..

Mnenja o Sermione

V mreži lahko najdete veliko pregledov o drogi Sermion, medtem ko so skoraj vsi pozitivni. Bolniki, ki jemljejo zdravilo, govorijo o njegovi visoki učinkovitosti. Njihov pritisk se je normaliziral, število napadov migrene se je postopoma zmanjševalo, glava pa je prenehala tudi boleti. Številni pregledi zdravila Sermione vsebujejo sporočila bolnikov o povečanju koncentracije in izboljšanju kognitivnih funkcij telesa.

Na forumu so tudi opozorila pacientov, ki jemljejo tabletko, da je treba to zdravilo jemati dlje časa, saj le ta začne delovati, ko se nabira v telesu. V zvezi s tem je bilo malo negativnih pregledov pacientov o Sermionu v negativnem kontekstu - jemljejo zdravilo, ne da bi čakali na učinek, so opustili potek zdravljenja.

Obstajajo tudi opozorila, da to zdravilo ni primerno za otroke. Ni ga mogoče jemati pri tistih otrocih in mladostnikih, katerih starost še ni dosegla 18 let.

Cena Sermion kje kupiti

Cena sermion tablet se lahko odvisno od marže lekarn in oblike sproščanja zdravila zelo razlikuje:

  • 5 mg tablete stanejo od 274 do 419 rubljev za 30 kosov na pakiranje (v Donecku se cena zdravila začne od 79 UAH);
  • 10 mg tablete najdemo od 378 do 515 rubljev na pakiranje, ki vsebuje 50 tablet;
  • stroški 30 mg tablet znašajo od 556 rubljev na pakiranje za 30 kosov do 776 rubljev;
  • Cena Sermiona v ampulah - od 698 do 828 rubljev na paket.

ZAMENJAVA SERMIJSKE ANALOGE

Zdravilna učinkovina zdravila Sermion: Nicergolin * (Nicergolinum) je zaviralec alfa, korektor možgansko-žilnih obolenj.
Analogi:
Nilogrin,
Nikelin,
Nicergolin,
Ergotope

Jurij-prav: Evropska komisija je 27. septembra 2013 sprejela odločbo CHMP o uporabi zdravil, ki vsebujejo derivate ergota (dihidroergokristin, dihidroergotamin, nicergolin dihidroergokriptin).
Zgornjih zdravil se ne sme več uporabljati za zdravljenje določenih stanj, povezanih z motnjami v obtoku, motnjami spomina in občutljivosti, ter za preprečevanje migrenskih glavobolov, saj koristi uporabe teh indikacij ne presegajo tveganja za fibrozo in ergotizem.
http://www.rceth.by/Documents/Sporinya.rtf

Giloba - popolnoma zeliščni pripravek, vsebuje izvleček listov ginko bilobe, ki vsebuje številne biološko aktivne snovi (vključno z flavonskimi glikozidi, bilobalidi in ginekoli).
Številni raziskovalci menijo, da ta zdravila ne prinesejo opaznega izboljšanja spomina, čeprav povečajo mikrocirkulacijo krvi v tkivih in organih. Obstajajo podatki iz kliničnih študij, ki kažejo, da dolgotrajna uporaba zdravila poveča tveganje za možgansko kap.
Izdelka ginko bilobe, izvlečenega iz listov ginka, ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) ni odobrila kot varnega in učinkovitega pred kakršno koli boleznijo

Kakšen učinek pričakujete od terapije?

Diagnoza je bila postavljena na podlagi Dopplerjevega ultrazvočnega pregleda, MSCT, aksialne tomografije subtentorialnih in supratentorialnih mest, pa tudi na pritožbe (pogosta omotica, določena "megla" v glavi, okvara spomina, šibkost in otrplost v levi nogi, zmanjšana mentalna sposobnost za delo).

Seveda pričakujem olajšanje, če je popolna odprava nemogoča.

Ali menite, da po uživanju nizergolina izgine:
pogosta omotica,
nekakšna "megla" v moji glavi,
oslabitev spomina,
šibkost in otrplost v levi nogi,
duševna prizadetost.
Da?

Vera 15.01.2016 12:52 popoldne Diagnoza na podlagi ultrazvočnega pregleda, MSCT, aksialna tomografija subtentorialnih in supratentorialnih mest.

Andrei Arkadevič, vem, da bi se moral zdravnik ukvarjati z zamenjavo enega zdravila, vendar ga trenutno ni in moram začeti tečaj, ki mu ga je predpisal.

Želel sem ga nadomestiti iz finančnih razlogov, za tečaj potrebujem 4 pakete seruma in nicergolin je cenejši. Tu je tak merkantilni izračun.

"Tudi z vero, z nicergolinom ni tako preprosto."

In s kakšnim preprostim? )) Vsa zdravila imajo pozitivne in negativne lastnosti. Toda brez njih ne morete storiti.

Ali bi lahko:
Ste že vzeli Sermion Nicergolin * (Nicergolinum)??

Če je odgovor pritrdilen,
kako?
(odmerek, pogostost uporabe, trajanje tečaja)

Tečaj - dva meseca.
In koliko tečajev ste že izvedli?

Ali čutite kakšen učinek od jemanja?

To vprašanje sem zamudil. Končal sem že en tečaj (neuromidin + sermion + vertigohel + detralex + fenibut). Prišel je čas za naslednje: in to je bilo moje vprašanje o Sermionu..

Učinek. No, kako naj vam rečem. Zdaj imam veliko manj strahov, PA se je praktično izpraznil, pritisk ne skače, kot prej. Moti vas glasni šum v glavi, meglenje, omotica in otrplost na levi nogi. To traja že eno leto..

Vitamin D uravnava metabolizem kalcija in fosforja, prispeva k njihovi absorpciji iz črevesja in odlaganja v kosteh. Potreba po vitaminu D za odrasle je 100 ME (0,0025 mg), z malo izpostavljenosti soncu - do 500 ME.

GB - mislite na hipertenzijo? Če je tako, nekateri stavijo, drugi zanikajo. Dejstvo je, da se je moj pritisk povečal predvsem na ozadju PA. Zdaj se je količina PA znatno zmanjšala, prav tako pa so se znižali tudi tlačni skoki.

Osteohondroza je prisotna, ja.

Na splošno, če govorimo o diagnozah, so v tem trenutku ugotovljene naslednje bolezni in stanja:

1. Ateroskleroza glavnih arterij;
2. Osteohondroza, osteoporoza
3. Shah hrup, izguba sluha, cefalgija, venska insuficienca.
4. fibrocistična mastopatija;
5. vozliči v ščitnici (hormoni so normalni);
6. širjenje žil v nogah (brez tromboflebitisa);

2. Osteohondroza, osteoporoza
3. Shah hrup, izguba sluha, cefalgija, venska insuficienca.
4. fibrocistična mastopatija;
5. vozliči v ščitnici (hormoni so normalni);
6. širjenje žil v nogah (brez tromboflebitisa);

- in te motnje in stanja KAJ boste zdravili?

Zdravila, ki jih predpišejo zdravniki.

Res je, prišlo je do trčenja z osteoporozo - zdravnik je predpisal bonbove in moje telo je na to burno odreagiralo, teden dni je bilo v postelji z groznimi bolečinami v kosteh in drugimi boleznimi (slabost, bruhanje, driska itd.), Sklepi rok pa še vedno bolijo od Ne bom več poskušal, ni pa jasno, kaj naj zdravim.
Z drugimi boleznimi pa poglejmo, kako gre.

Ampak moja glavna težava je seveda glava. Ko je glava bistra, se vse druge težave zaznajo lažje.

1) Dieta
Pri prehrani zaradi osteoporoze se je treba držati naslednjih načel:

Glavni cilj prehrane je zagotoviti zadosten vnos kalcija in vitamina D s hrano.
Pri ženskah in moških po menopavzi po 50 letih mora biti dnevni vnos kalcija s hrano 1200-1500 mg.
Pri predpisovanju vitamina D pri starejših se priporoča previdnost zaradi nevarnosti pospeševanja razvoja ateroskleroze.

Priporočljivo je zmanjšati porabo ali prenehati piti kavo, alkohol, kajenje, slano hrano, ki iz telesa odstranjuje kalcij.
Priporočljiv je prevladujoč vnos kalcija v topnih oblikah, na primer mlečni izdelki, čeprav vegetarijanci (in zlasti vegani) verjamejo, da so mlečni izdelki, pa tudi drugi živalski proizvodi, glavni vzrok osteoporoze.
Ker so izdelki, ki vsekakor vsebujejo kalcij, vsebujejo tudi živalske beljakovine, ki povzročajo acidozo (zakisanje) telesa, ki se nevtralizira z odstranjevanjem kalcija iz kosti.


Kalcij se najbolje absorbira v razmerju 1 g maščobe - 10 mg kalcija. Premik tega razmerja na katero koli stran zmanjša absorpcijo kalcija..
Magnezij, kalij in fosfor igrajo pomembno vlogo pri absorpciji kalcija, prehrana za te elemente v sledovih pa mora biti uravnotežena.


Priporočljivo je zaužiti v zadostnih količinah hrano, bogato s silicijem, borom, cinkom, manganom, bakrom, vitaminom C, vitaminom D, vitaminom E, vitaminom K.

- Pripravki iz kalcija in vitamina D, ki jih je pri klinični osteoporozi treba predpisati v obliki zdravil.

To je osnovna terapija..

- Kalcitonin - hormon parafolikularnih celic C ščitnice.
Glavni učinek kalcitonina se kaže z zmanjšanjem kalcija v krvi.
Hiperkalcemija spodbuja njegovo proizvodnjo.
Biološki učinek hormona je usmerjen v zaviranje resorptivnih procesov v kosteh.
Kontraindicirano v nosečnosti.
Zmanjša sintezo gastrina, klorovodikove kisline v želodcu in zavira izločanje trebušne slinavke.

Vendar je julija 2012 izdala opozorilo Evropske agencije za zdravila v zvezi z onkologijo kalcitonina.
Vprašanje pa ostaja odprto.

- Bisfosfonati. Učinek bisfosfonatov se kaže z upočasnitvijo mineralizacije kosti in zaviranjem resorpcije (inhibicija osteoklastov).

Prva generacija bisfosfonatov so pripravki klodronske in etidronske kisline (Etidronat), druga - derivati ​​pamidronske, tiludronske in alendronske kisline.

Zdravila druge generacije so manj strupena, zavirajo resorpcijo bolj izrazito in v manjši meri vplivajo na mineralizacijo kosti..

Tretja generacija sta Ibandronat in Zoledronat, ki zavirata osteoklastično resorpcijo še bolj izrazito..

Po učinkovitosti bisfosfonati so naslednji:
zoledronat>
porandronat = IBANDRONAT>
alendronat>
olpadronat>
pamidronate = neridronate>
klodronat>

POZORNO poskusite z drugimi bisfosfonati na priporočilo zdravnika endokrinologa

Sredstva za stimulacijo tvorbe kosti:

- Paratiroidni hormon.
Zdravilo je teriparatid.
Vpliva na pospeševanje remodeliranja kosti (aktiviranje osteoblastov).
V primerih hude osteoporoze (prisotnost enega ali več osteoporotičnih zlomov) je kombinacija morda najboljša izbira: najprej teriparatid za izgradnjo kostnega tkiva in nato bisfosfonati za vzdrževanje ravni.
Teraparatidna terapija se lahko izvaja največ 24 mesecev.
Teriparatid je vključen v vse klinične smernice vodilnih organizacij, ki sodelujejo v boju proti osteoporozi.

V svetu je Mednarodni sklad za osteoporozo (IOF), v Rusiji pa - Rusko združenje za osteoporozo (www.osteoporoz.ru).

Vera 18.01.2016 08:10 Kar se tiče bonusov, sem vam že povedal, bolj si ne upam poskusiti mamil iz te skupine.

Vera 18.01.2016 08:10. Moj kalcij je normalen, vsebnost pa je vit. D se zmanjša. In bojim se jemati zaradi ateroskleroze. Na splošno prisotnost ateroskleroze znatno oteži zdravljenje osteoporoze, zdravnik mi sploh ni predpisal kalcija. "

Vera, kalcij in D3 - NI KONTRAINICIRANO ZA Aterosklerozo:
http://www.rlsnet.ru/tn_index_id_6653.htm

Kontraindikacije Kalcijev-D3 Nycomed:

preobčutljivost za sestavine zdravila;
preobčutljivost za sojo ali arašide;
hiperkalciemija, hiperkalciurija;
nefrolitiaza;
hipervitaminoza D;
huda odpoved ledvic;
aktivna oblika tuberkuloze;
sarkoidoza;
otroška starost (do 3 leta).

Previdno:
nosečnost;
dojenje.
odpoved ledvic.

"Tečaj je dva meseca.
In koliko tečajev ste že izvedli?

Ali čutite kakšen učinek na sprejemu? "
---
To vprašanje sem zamudil. Končal sem že en tečaj (neuromidin + sermion + vertigohel + detralex + fenibut). Prišel je čas za naslednje: in to je bilo moje vprašanje o Sermionu..

Učinek. No, kako naj vam rečem. Zdaj imam veliko manj strahov, PA se je praktično izpraznil, pritisk ne skače, kot prej. Moti vas glasni šum v glavi, meglenje, omotica in otrplost na levi nogi. To traja že eno leto..

Da, marca lani sem ugotovil, da so naslednje vrednosti:

Skupni holesterol - 153 mg / dl (normalno 130-225)
VLDL - 7,8 mg / dl (normalno 10-40)
LDL - 85 (normalno)

No, in še vedno, če vas zanima, podatki, na katerih sem zbolel za ATHEROSKLEROZO.
---

Cerebral Multislice CT.
Native pregled
Aksialna tomografija subtentorialnih in supratentorialnih mest
Ekstrakranialni odsek:
Orbitalne strukture: Očesne kroglice so simetrične. Usmeritve optičnih živcev brez odstopanja, širina je normalna. V retrobulbarnih tkivih in orbitalnih mišicah niso odkrili nobenih značilnosti.
Paranazalni sinusi - notranji patološki stroški niso določeni.
Anatomska zgradba kostnih struktur osnove lobanje je normalna.
V piramidah, mastoidnih celicah in notranjem ušesu odstopanja od norme niso vidna.
Intrakranialna stran:
Subtentorialne strukture
Medulla oblongata, Varoli most - konfiguracija ni spremenjena.
Lokalni žarišči možganskih polobli niso vidni. Prostornina votline cerebrospinalne tekočine zadnjega sulkusa ustreza starosti. Prostornina IV prekata je normalna. Hodi notranjega ušesa in cisterne mostu - cerebellum so simetrični.
Aterosklerotični vozlički so vidni v intrakranialnem delu karotidnih in vretenčnih arterij.
Nadporne strukture:
Velikost turškega sedla na skeniranju je v normalnih mejah. Sellar regija znotraj običajne vrste.
V bazalnih rezervoarjih ni znakov nekonfiguracije.
Bočni odklon srednje črte ni določen.
Prečne dimenzije tretjega prekata so normalne.
Oblike stranskih ventriklov so simetrične in volumni niso povečani..
Na območjih paraventrikularnega območja in v pol-ovalnih središčih ni bilo zaznati nenormalnih žarišč.
Količine subarahnoidnih brazd ustrezajo starosti.
V pol-ovalnih središčih parenhima možganov opazimo žarišča hipodensida, ki se nahajajo večinoma subkortikalno.
V kosti loka (lok) lobanje ni znakov uničenja.

ZAKLJUČEK:
Na obeh poloblah možganov so ločeni vidni podkortični žarki hipodense - žarišča ishemičnega tipa?
Priporočljivo je dinamično spremljanje..
Ateroskleroza glavnih arterij.

Mnenja o zdravilu Sermion

Obložene tablete, Pfizer Italia S.r.L.

Indikacije za uporabo

akutne in kronične možganske presnovne in žilne motnje (zaradi ateroskleroze, arterijske hipertenzije, tromboze ali embolije možganskih žil, vključno s prehodnim možganskim napadom, vaskularno demenco in glavobolom, ki ga povzroči vazospazem);

akutne in kronične periferne presnovne in žilne motnje (organske in funkcionalne arteriopatije okončin, Raynaudova bolezen, sindromi, ki nastanejo zaradi motenega perifernega pretoka krvi).

Razprava o drogi Sermion v zapisih mater

Da, bil je tudi majhen VChD. Česar preprosto nismo predpisali, in sermion, in fenibut, in diuretik in še kaj. Nismo vedno pili vsega, ker vsak mesec je bilo nekaj predpisanega. Phenibut je večkrat pil, pomagal. Mogoče so pili enkrat na šest mesecev, ne spomnim se, kako so jim predpisali. V bistvu so s slabim spanjem predpisovali fenibut in glicin. Mimogrede, v našem vrtcu je bilo vse v redu! Začel sem spati!.

. quo; uspešno zdravili s "časom v kombinaciji z neuporabnim zdravilom." Ni mogoče zdraviti niti enega pogoja s povečanim ICP: - "žilnih zdravil" (Cavinton, Cinnarizine, Sermion, Niacin itd.) - "Nootropnih zdravil" (Nootropil, piracetam, pantogam, encefabol, picamilon itd.) - homeopatija - zelišča - vitamini - masaža - in.

. slog. Tu je seznam najpogostejših iracionalnih sestankov v otroški praksi. Tako imenovani žilni pripravki. Sem spadajo zdravila različnih skupin (cinnarizin, cavinton, sermion itd.) 2. Priprave, ki vsebujejo hidrolate aminokislin, nevropeptide itd. - cerebrolizin, aktvegin, solkoseril, korteksin itd. 3. Tako imenovana "nootropna" zdravila, ki "izboljšujejo prehrano možganov": piracetam, aminalon, fenibut, pantogam, pikamilon itd. 4. Homeopatska zdravila. Številni zeliščni pripravki, vključno z valerijano, matičnico, pa tudi listom borovnice in medvedom.

. predstavljajo stari medicinski mit ali oglaševalsko potezo. Ta zdravila (1. tako imenovana žilna zdravila. Sem spadajo zdravila različnih skupin (cinnarizin, cavinton, sermion itd.) 2. Pripravki, ki vsebujejo hidrolate aminokislin, nevropeptide itd. - cerebrolizin, aktvegin, solkoseril, korteksin itd. 3. Tako imenovana "nootropna" zdravila, ki "izboljšujejo prehrano možganov": piracetam, aminalon, fenibut, pantogam, pikamilon itd.) se rutinsko predpisujejo večini bolnikov z diagnozo PEP, vendar jih NE UPORABLJAJO pri zdravljenju otroci! Pri dojenčkih in majhnih otrocih niso opravili ustreznih testov..

oh, oprosti, zamenjala sem ga s Sermionom

Prav tako nam je predpisan pantogam (sermijo je tako, kot da jih pije moj mož), mislim, nasprotno, da jih norec ni dal, pričevanja so tam za shizos, prestrašijo se in berejo osebje, samo pomagajo možganom, da se spopadejo z delom, čustveno raztovorijo, kar mimogrede mimogrede nas s hiper aktivnostjo! Tam tašča sedi na vsa kolesa, stara je 55 let in ima kot najstnica vse krvne preiskave! Nič ne boli in ne moti, zato v našem sodobnem življenju to morda ni smiselno, toda če bi vrnil čas, ki bi ga moral.

. Pogosto gremo k osteopatu. Ne vem, kaj in kdo je konkretno pomagal, vendar so še vedno pili zdravila, različne sheme. Zdravil se je čez 6 mesecev, spil kup vsega takrat, Tanakan, 2-letni fenibut, Mexidol, Sermion, Magne B6. Ne vem, kaj je pomagalo, ampak pravijo, da je na splošno Phenibut zdravilo, ki specifično zniža žilni tonus. Le pri mnogih ljudeh so stranski učinek sanje. Moja hči ni imela stranskih učinkov od njega. Sprva smo znižali žilni ton in nato pili vaskularno (tanakan, sermion). Ampak v tem času so šli tudi k osteopatu. Pa tudi na priročnik. Mislim, da.

pantogam, korteksin, sermion.

. izražala se je več kot 3 mesece, ker je bila utrujena, da ni mogla normalno sesati). Pogosto smo droge spreminjali tako, da niso zasvojeni (in imajo različne napotke) - Cavinton, Sermion, Pantogam, Phenibut in drugi. Tukaj je moja osebna izkušnja. Seveda vse ne bo delovalo v 1-2 tednih - biti morate pripravljeni pomagati svojemu dojenčku, da se navadi na ta svet, kolikor potrebuje. Pomembno je tudi, da poskušate ostati mirni, biti manj nervozni in jesti dobro - otroci to čutijo. In ko berem vaše objave, razumem, da vas absolutno vse moti in moti. In ne sledite nikomur - vaš otrok se razvija po svojem urniku! Vse je potrebno.

Nekaj, kar je ta diagnoza za vse. Pili smo sermion in nevromultivitis. Tanak ni dal. Vsi trije ultrazvok so vsi odlični. Pred mesecem dni je rekla, da ne bomo več pili tablet, toda ravno drugi dan, ko sem vam predpisal pantokalcin, slabo delujemo na njenih nogah, rekla je, pridite in pijte to zdravilo čez en mesec. Odločila sem se dati. V internetu sem prebral posledice. Seveda masaža in plavanje in.

Običajno se uporabljajo zdravila. Predpisana zdravila, ki optimizirajo možganski pretok krvi (kaviton, cinnarizin, sermion, vazobral, instantnon papaverin), pa tudi povečajo funkcionalno aktivnost živčnega tkiva (aminalon, encefabol, nootropil, cerebrolizin, aktvegin, vitamini skupine B). Da se znebite omotice, se običajno predpisujejo betagistin in tietilperazin. To je običajno sestanek.

. Morala sem prekiniti zdravljenje in ni jasno, zakaj nevrolog obema dekletoma predpisuje tablete, saj je klinika drugačna. Po ultrazvoku so predpisali dikarb, aspark, sermion in oboje, razložili so, da ima drugi otrok intrakranialni tlak, čeprav oftalmolog takšne diagnoze ne postavi, prvi otrok pa ima krvavitveno polje, ki ga zazna kalcin. Začeli so piti - starejši se je na trenutke začel nasmejati. pa tudi izpljune, včasih noče jesti ali jesti malo (dojenje). Mlajšega gledam z odsotnim pogledom (mislil sem na fenibut - predpisan kot pomirjevalo), ona pa še naprej kriči, skoraj ne spi oz..

. Šla sem k osteopatu, vse je bilo poravnano in z mano je bilo vse v redu, tudi moja hči je imela 7 točk zaradi apgarjeve hipoksije, glava pa je bila upognjena in upognjena vsepovsod, gremo na elektroforezo, pijemo sermion, pred tem pa encefabol in multi tabure dojenček, vse je v redu, umirite, še hujše so stvari, in to je vsak drugi otrok, VSE BO BILO DOBRO!

. udov možgani Kar je najbolj zanimivo, je vse v redu. šla k dermatologu, razširila roke. Šel sem k trihologu v Vitebsek, on mi je predpisal tečaj ozonske terapije, tablete, ki bi pile Sermion in Zinksteral. Vse, začel sem panično, moji živci niso bili tako vroči, ponoči sem se zbudil od tega, da sem trepetal. Zdaj sem prišel do profesorja v Vitebsu. Predpisal mi je injekcije vitaminov skupine B, vitaminov Vitus M, folne kisline in sedativov za stres. Tukaj je punca moja zgodba.. in en zdravnik je celo babici rekel, naj gre! Nekaj ​​nerazložljivega se dogaja ((((( (.

. RMS tochnik. Seznam najpogostejših iracionalnih zdravil v otroški praksi: 1. tako imenovana žilna zdravila. Sem spadajo zdravila različnih skupin (cinnarizin, cavinton, sermion itd.) 2. Pripravki, ki vsebujejo hidrolate aminokislin, nevropeptide itd. - cerebrolizin, aktvegin, solkoseril, korteksin itd. 3. Tako imenovana "nootropna" zdravila, ki "izboljšujejo prehrano možganov": piracetam, aminalon, fenibut, pantogam, pikamilon itd. 4. Homeopatska zdravila. 5. Različni zeliščni pripravki, vključno z valerijano, maternico, pa tudi listov borovnice, medvedjimi ušesi itd., Ki so dobro znani prebivalstvu. Pozor! Trditve o "izboljšanju prehrane možganov".

. slog. Tu je seznam najpogostejših iracionalnih sestankov v otroški praksi. Tako imenovani žilni pripravki. Sem spadajo zdravila različnih skupin (cinnarizin, cavinton, sermion itd.) 2. Priprave, ki vsebujejo hidrolate aminokislin, nevropeptide itd. - cerebrolizin, aktvegin, solkoseril, korteks itd. Tako imenovana "nootropna" zdravila, ki "izboljšujejo prehrano možganov": piracetam, aminalon, fenibut, pantogam, pikamilon itd. 4. Homeopatska zdravila 5. Številni zeliščni pripravki, vključno z valerijano, matičnico, pa tudi listov borovnice, medvedjimi ušesi itd., Ki so dobro znani prebivalstvu. Trditve o "izboljšanju prehrane možganov" predstavljajo.

Posebnih pritožb ni bilo, ravno ob rojstvu so postavili ishemijo stopnje 1 in predpisali sermion, ne da bi v resnici pojasnili, kdaj začeti dajati in zakaj tako močno zdravilo. Čez mesec dni mi je glava dodala 4 cm, varovala me je. Okrožni nevrolog-blaznik je bil skrajno poln, na 1,5-mesečnem sprejemu sem gledal 2 refleksa. Ničesar ni vprašala o razvoju in na podlagi sklepa okulista (množica žilnic fundusa) predpisala goro zdravil, vključno z diakarbom. Ultrazvok možganov je rekel, da lahko dobite šele septembra, češ da je vse na dopustu. Spoznal sem, da, milo rečeno, ne zdravnik, in šli smo k zdravniku.

fizio smo opravili pri 1 mesecu, začeli bolje spati in si potegnili vrat, pili smo pantokalcine (enako kot pantogam) je dobra priprava. Seveda smo še imeli sermion, pili tanakan, vedno smo imeli odličen ultrazvok, ampak ton je samo odšel, zato mislim, da grem na drugega in če mu določite enega, da ga pijete tudi.

. sprejem. Na cesti sem preživel 6 ur, vendar se je splačalo. lobanja. Pritiskala sem na ultrazvok v bolnišnici, postavila namišljeno ciste, predpisala: diacarb, asparkum in sermion (1 4 * 2-krat, v enem mesecu). Rekla je, da je ne drži za vrat, utonila se je v ramena, kihnila je zaradi tega, namignila je, da bi šla osteopat. Dermatolog je rekel, da kupi emulzijo - emulzijo za repijo in levkobijo, ki je repijo (krema). In pediater je predpisal razumljiv načrt zdravljenja: 1) polisorb (1 tsp. Za 80 ml vode) * 5 dni2) entofuril (2,5 ml * 2) * 7 dni3) otroški bififor (0,5 ml) * 10 dni4) brez mleka bifidobacterin (5,0 ml * 2-krat) * 3 tedne + vitamin E (1 kapljica) * 3 tedne + kreon (1 4 kapsule * 3-krat) * 7 dni.

Sermion

Pozdravljeni vsi skupaj. Tako se je ustvarjanje tega ogromnega pregleda končalo. Glede sermilona je na internetu ogromno informacij. Del tega je sporen.

SO MORALI POSVETITI SVOJEGA DOKTORJA!

V tem članku sem zbral najbolj popolne podatke, ki sem jih lahko našel. Mislim, da bo koristna vsebina. In seveda, ne pozabite deliti svoje misli v komentarjih.

Mnenje pacienta

Skoraj vse povratne informacije bolnikov o Sermionu so pozitivne. Kot kaže praksa, pomaga normalizirati krvni tlak, izboljšati sposobnost pomnjenja in reprodukcije novih informacij. Zahvaljujoč uporabi zdravil se zmanjša število napadov hudega glavobola.

Ker se terapevtski učinek kaže po kopičenju snovi v telesu, morate zdravilo jemati dlje časa. Nekateri bolniki so prekinili terapevtski tečaj, ne da bi čakali na učinek..

Bolnik
Vita (pozitivne povratne informacije)

  • Prednosti: Pozitiven učinek na delovanje možganov..
  • Minusi: Dobili smo nekoliko drugačen rezultat, kot smo si ga želeli.

Opazila sem, da se otrok pipka in se posvetuje z zdravnikom. Nevrolog je predpisal Sermion 0,5 tablet dvakrat na dan.

Prve težave so se pojavile z delitvijo tabletke. Je zelo težko, zato se ni uspel prebiti. Moral sem uporabiti kuhinjski nož. Tablete imajo oranžno barvo in rahlo sladek okus. Otrok se je zanje zanimal in jih sprejel brez težav. Na koncu tečaja je začel govoriti. Pri treh letih je imel precej majhen besednjak. S pomočjo stimulativnega zdravila smo se te težave lahko znebili. Toda ton ni izginil. Sin še vedno prste.

Bolnik
Clarushka (pozitivne povratne informacije)

  • Prednosti: Spodbuja izboljšano možgansko cirkulacijo in razvoj intelektualne dejavnosti.
  • Slabosti: Obstaja nevarnost stranskih učinkov.

Nevrolog je sinu predlagal tablete leto in 10 mesecev, ker je hodil na prste. Razlog se je skrival v povečanem intrakranialnem tlaku in hipertoničnosti mišic. Da se lahko dojenček normalno in celovito razvija, je treba to težavo pozdraviti. Tečaj traja en mesec. Sin je v tem času z zanimanjem začel ponavljati nove besede za nami. Izboljšave so bile opazne vsak dan bolj in bolj.

Kljub temu rezultatu se nismo mogli znebiti hoje po prstih. Zdaj iščemo drugo zdravilo. Vendar absolutno ne obžalujem, da smo vzeli Sermiona. Zahvaljujoč njemu je naš otrok začel govoriti veliko novih besed, njegova miselna aktivnost se je opazno izboljšala..

Bolnik
Annarjs (negativne povratne informacije)

  • Prednosti: Brez.
  • Slabosti: Resni stranski učinki.

Za zdravljenje težav z žilami možganov je zdravnik predpisal nicergolin v obliki raztopine za injekcije. V dveh tednih so opazili pozitiven učinek, vendar je bil kratkotrajen. Po tem, ko so mi predpisali zdravilo v tabletah. Kupil sem paket, vendar sem s težavo popil največ polovico. Ves dan so me mučile hude boli slabosti, ki niso minele. Na koncu sem se odločil, da bom prekinil potek zdravljenja. Tudi moj prijatelj je imel podobno situacijo. Žal je zapravljen denar.

Bolnik
Malma (negativni pregled)

  • Prednosti: ni zaznano.
  • Minusi: Visoki stroški, negativne reakcije.

Zdravnik je novorojenemu otroku predpisal Sermion (¼ tablete). Mislili smo in se odločili, da otroka ne smemo polniti z zdravili. Mesec dni kasneje so spet prišli na sprejem in spet so nam predpisali isto zdravilo. Zdravnik je prepričal, da se od majhnega odmerka stanje ne bo poslabšalo.

Prvi dan po jemanju zdravila je bil otrok moten v spanju. Četrti dan je začel pantrati. Otrok je zajokal in se ni mogel ustaviti. Začeli smo sumiti, da se razlog morda skriva v zdravilu, vendar smo še naprej pili. Po enem tednu se je vse samo zapletlo. Tantrumi so postali pogosti. Le steklenica z mešanico bi lahko pomirila otroka. Dva dni kasneje je stolček dobil rumeno barvo in neprijeten kisel vonj. Nehali smo jemati zdravilo. Dva dni pozneje sta otrokova tesnoba in živčnost izginili..

Indikacije za uporabo Sermion

Kaj pomaga Sermionu? To so stanja po kapi, vaskularna demenca (multiinfarktna demenca), degenerativna stanja, povezana z demenco (senilna in presenilna demenca Alzheimerjevega tipa, demenca pri Parkinsonovi bolezni), motnje perifernega obtoka (Raynaudova bolezen, arteriopatija, retinopatija).

Uporaba zdravila Sermion je indicirana pri boleznih vidnega živca in mrežnice, pri glavkomu.

Sermionske tablete ali injekcije se pogosto uporabljajo pri zdravljenju hipertenzivne krize, pa tudi pri prehodnih možganskih ishemičnih napadih..

splošne značilnosti

Sermion je zdravilo, ki je del skupine perifernih vazodilatatorjev. Ima antispazmodični, adrenergični blokirni učinek. Mednarodno nelastniško ime, podobno aktivni sestavini, je Nicergolin.

Načelo delovanja in farmakokinetika

Uporaba zdravila Sermion pri zdravljenju nevroloških in srčno-žilnih bolezni je razloženo z lastnostmi njegove zdravilne učinkovine. Ko ste enkrat v telesu, deluje hkrati v več smereh:

  • zavira proizvodnjo adrenalina;
  • preprečuje smrt živčnih celic, nastanek krvnih strdkov;
  • izboljša metabolizem v možganih;
  • pospešuje proizvodnjo beljakovin, nukleinskih kislin;
  • krepi krvni obtok v spodnjih in zgornjih okončinah, možganskem tkivu.

Terapija z zdravilom vodi do povečanja aktivnosti adrenergičnih, holinergičnih in dopaminergičnih možganskih sistemov. Zaradi tega se kognitivne funkcije izboljšajo, zmanjša se resnost vedenjskih motenj, značilnih za demenco.

Zdravilo se hitro in skoraj v celoti absorbira v telesu. Če jemo ali odpustimo zdravilo Sermion, pacientova starost ne vpliva na hitrost absorpcije nicergolina. Največji odmerek nicergolina v krvi dosežemo po 2-3 urah po nanosu. Največja koncentracija aktivnih presnovkov - po 1,5-4 ure.

Iz telesa se presnovni produkti zdravila izločajo naravno - skupaj z urinom in skozi črevesje. Razpolovni čas je od 13 do 20 ur, toda pri bolnikih s hudo odpovedjo ledvic je ta številka veliko večja.

Obrazec za sprostitev, sestava

Sermion se sprošča v obliki tablet in liofilizata za injiciranje. Ena tableta vsebuje 5, 10 ali 30 mg zdravilne učinkovine - nicergolin. Druge njihove komponente:

  • magnezijev stearat;
  • kalcijev hidrogenfosfat dihidrat;
  • natrijeva karboksimetil celuloza.

Tablete, obložene s sladkorjem, ki vsebujejo 5 in 10 mg nizergolina.

  • titanov dioksid;
  • magnezijev karbonat;
  • smole akacije, sandarak;
  • talkov prah;
  • saharoza;
  • kolofonija;
  • carnauba vosek.

Tablete, ki vključujejo 30 mg nicergolina, so filmsko obložene. Sestavni deli:

  • silikon;
  • železov oksid rumen;
  • titanov dioksid;
  • hipromeloza;
  • polietilen glikol 6000.

Količina aktivne snovi v liofilizatu za injiciranje je 4 mg. Vključuje tudi: vinsko kislino, laktozo monohidrat. Liofilizat se daje v lekarnah skupaj s topilom. Postavljen je v 1 ml ampule in je sestavljen iz naslednjih komponent: natrijev klorid in benzalkonij, voda.

Izbira odmerne oblike zdravila Sermion in način njegove uporabe opravi zdravnik glede na diagnozo, starost in splošno počutje pacienta.

Cena

Sermion se v lekarnah oddaja le na recept. Cena je lahko različna, odvisno od oblike izdaje, regije prodaje. Ocenjene cene so predstavljene v tabeli (tabela 1).

Tabela 1 - Stroški

Lokacija lekarn z zdravilom SermionPovprečni stroški zdravila, rubljev.
TableteLiofilizat za pripravo raztopine
5 mg10 mg30 mg
RusijaUfa5066049331732
Moskva4955789061648
St. Petersburg4825741691
Krasnojarsk4896059381771
Novosibirsk5286269551760
Krasnodar5066069401758
Krim
Permsko5346329611764
Kazan5176039421710
BelorusijaViteška regija9.32-12.9019.11-25.4917,22-22,83Manjka
Minsk5.00–12.9118.80-25.4917.18-22.84
Območje Brest9,74-12,9019.11-25.5218.02–22.83
Regiji Gomel9.60–12.9319.43-25.4817,53-22,83
Grodna in regije9,76-12,9019.11-25.4818,88-22,83
Mogilev5.00–12.9019.17-25.4917,69-22,83

Cena tablet v lekarnah v Rusiji je najmanjša v Sankt Peterburgu, najvišja - v Permu. Stroški liofilizata za pripravo raztopine za injiciranje so v Moskvi najnižji.

Cena pripravka za tablete v različnih regijah Belorusije je približno na isti ravni. Kupiti liofilizat sermiona v lekarnah ni mogoče, njegov analog lahko kupite v isti dozirni obliki. Njeni stroški - od 17 rubljev.

Ali spada med hormonska zdravila?

Zaradi dejstva, da je v nekaterih primerih zdravilo predpisano v kombinaciji s hormonskimi zdravili, se bolniki pogosto sprašujejo, ali je Sermion zdravilo, ki lahko vpliva na raven hormonov v telesu..

Odgovor je preprost - Sermion se nanaša na zaviralce alfa in ne vpliva na hormonsko ozadje pacienta.

farmakološki učinek

Glavna učinkovina tablet Sermion Nicergoline je kemični derivat ergolina. Ima več bioloških učinkov, ki so osnova terapevtskega učinka zdravila:

  • Izboljša reološke lastnosti krvi, še posebej jo razredči, kar prispeva k boljši hemodinamiki v posodah mikrovaskulature.
  • Alfa-adrenergični blokirni učinek z inhibicijo ustreznih adrenoreceptorjev krvnih žil z njihovo ekspanzijo in izboljšanjem krvnega pretoka.
  • Zmanjša intenzivnost procesa agregacije (lepljenja) trombocitov z intravaskularno tvorbo mikrotrombov.
  • Izboljša presnovne in hemodinamične procese v strukturah centralnega živčnega sistema.
  • Vpliv na nevrotransmiterske sisteme centralnega živčnega sistema, povečanje aktivnosti dopaminergičnega, adrenergičnega in holinergičnega sistema, zaradi česar so kognitivni procesi optimizirani.

Z dolgotrajno uporabo zdravilo ne samo izboljša hemodinamične procese v strukturah centralnega živčnega sistema, ampak tudi prispeva k normalizaciji vedenjskih motenj.

Cena Sermion, kje kupiti s primeri trgovin

Cena sermion tablet se lahko odvisno od marže lekarn in oblike sproščanja zdravila zelo razlikuje:

  • 5 mg tablete stanejo od 274 do 419 rubljev za 30 kosov na pakiranje (v Donecku se cena zdravila začne od 79 UAH);
  • 10 mg tablete najdemo od 378 do 515 rubljev na pakiranje, ki vsebuje 50 tablet;
  • stroški 30 mg tablet znašajo od 556 rubljev na pakiranje za 30 kosov do 776 rubljev;
  • Cena Sermiona v ampulah - od 698 do 828 rubljev na paket.

WER.RU

  • Sermion tablete 10 mg 50 kosov Pfizer [Pfizer] 691 rub.
  • Sermion liofilizat 4 mg 4 kos Pfizer [Pfizer] 2322 rub.
  • Sermionske tablete 30 mg 30 kosov Pfizer [Pfizer] 994 rub.
  • Sermionske tablete 5 mg 30 kosov Pfizer [Pfizer] 563 rub.

Eurofarm

  • Sermion 5 mg 30 tablet Pfizer Italija S.R.L. 620 rub.
  • Sermion 10 mg 50 tablet Pfizer Italija S.R.L. 760 rub.
  • Sermionski liofilizat za injiciranje 4 mg 4 fl z vehiklom Actavis Italija S.p.A. 1980 rub.
  • Sermion 30 mg 30 tablet Pfizer Italija S.R.L 1150 rub.

Lekarniški dialog

  • Sermion (tablete 30mg št. 30) 839 rub.
  • Sermion (tab. 5mg št. 30) 559 rub.
  • Sermion (amp. 4mg št. 4 + rr) 1568 rub.
  • Sermion (tab. 10mg št. 50) 670 rubljev.

Lekarniška IFC

  • SermionPharmacia & Upjohn / Pfizer, Italija1085,70 rub.
  • SermionActavis S.p.A., Italija1,995.30 rub.
  • SermionPharmacia & Upjohn / Pfizer, Italija904.10 rub.
  • SermionPharmacia & Upjohn / Pfizer, Italija822,90 rub.

Lekarna24

  • Sermion 30 mg tablete N30 Pfizer ITALYA S.R.L., ITALIA391,35 UAH.
  • Sermion 10 mg tablete N50 Pfizer Іtalіya S.r.l., Іtalіya310,39 UAH.
  • Sermion 4 mg 4 ml N4 prašek Actavіs Іtalіya S.p.A., Іtalіya1100.75 UAH.
  • Sermion 5 mg št. 30 tablet Pfizer ITALYA S.R.L., ITALIA202,95 UAH.

Lekarna Pani

  • Sermion tablete Sermion tablete 10mg št. 50 Italija, Pfizer Italia301,75 UAH.
  • Sermion tablete Sermion tablete 5mg št. 30 Italija, Pfizer Italia206,69 UAH.
  • Ampula sermion liofiliziran prašek za injiciranje 4mg št. 4 Italija, Actavis Italia1164.14 UAH.
  • Sermion tablete Sermion tablete 30mg št. 30 Italija, Pfizer Italia391,67 UAH.

BIOSPERE

  • Sermion 30 mg št. 30 tablet Pharmacia Italia S.p.A. (Italija) 6 925 tg.
  • Sermion 4 mg št. 4 por. Lyoph.d / in. Pharmacia Italia S.p.A. (Italija) 13 710 tg.
  • Sermion 10 mg št. 50 tablet Pharmacia Italia S.p.A. (Italija) 4 650 tg.

Farmakodinamika in farmakokinetika

Sesanje (za tablete)

Ko se človeški organizem enkrat v človeškem telesu absorbira, se hitro in skoraj brez ostankov absorbira. Hitrost in stopnja absorpcije nicergolina praktično nista odvisni ne od odmerne oblike ne od vnosa hrane. Pri uporabi odmerka do 60 mg je farmakokinetika nicergolina linearna, ne da bi se spreminjala glede na starost zdravila.

Porazdelitev in metabolizem

Snov nicergolin se veže več kot 90% na plazemske beljakovine, medtem ko je njegova stopnja afinitete za serumski albumin manjša kot za α-glikoproteinsko kislino. Nicergolin, pa tudi njegovi presnovki se lahko širijo v krvnih celicah.

Glavni produkti presnove nicergolina so: 6-metil-8β-hidroksimetil-10a-metoksilergolin (MDL, rezultat demetilacije pod delovanjem izoencima CYP2D6) in 1,6-dimetil-8β-hidroksimetil-10α-metoksipergolin (MMDL, tvorjen izdelek kot posledica hidrolize).

Z intravenskim dajanjem nicergolina ali njegovim zaužitjem razmerje vrednosti AUC za MDL in MMDL kaže na očitno presnovo med "prvim prehodom" skozi jetra. Med jemanjem 30 mg zdravila sta bila Cmax MMDL (21 ± 14 ng / ml) in MDL (41 ± 14 ng / ml) dosežena po 1 uri oziroma 4 ure, nato pa se je koncentracija MDL zmanjšala z razpolovno dobo 13-20 ur. Med študijami so potrdili tudi odsotnost kopičenja drugih presnovkov v krvi (vključno z MMDL).

Reja

Snov nicergolin se v glavnem izloča v obliki presnovkov z urinom (približno 80%), pa tudi z blatom (približno 10-20% celotnega odmerka).

Farmakokinetika, ki se kaže v posebnih kliničnih primerih

Tisti bolniki, ki so trpeli zaradi hude ledvične odpovedi, so presnovne izdelke izločali z urinom bistveno manj kot bolniki, ki so imeli normalno delovanje ledvic.

Opis zdravila in navodila za uporabo

Sermion ima antispazmodični učinek na človeško telo in tudi blokira proizvodnjo adrenalina v telesu. Zdravilo pomaga izboljšati presnovne procese in hemodinamiko možganov, hkrati pa ima lastnosti, da preprečuje nastanek krvnih strdkov. Po notranji uporabi začnejo aktivne snovi zdravila Sermion določeno vplivati ​​na centralni živčni sistem.

Zdravilo je na voljo v dveh oblikah: tablete in injekcije. Priporočeni odmerek, kadar uporabljate tablete Sermion, je 60 mg na dan, razdeljen na 2-3 odmerke (odvisno od števila obrokov, saj je treba zdravilo Sermion jemati med obroki).

Pri intramuskularni uporabi se priporočajo injekcije ene ampule dvakrat na dan. Intravensko dajanje vključuje vsaj 2 minuti na injekcijo, medtem ko je ena ampula Sermiona prej razredčena v 10 ml fiziološke raztopine.

Pri uporabi zdravila Sermion v obliki kapalnika se 2 ampuli zdravila raztopi v 100 ml 0,9% raztopine NaCl in se daje enkrat na dan.

Potek zdravljenja je dolg, vsaj 8 tednov. Učinek se manifestira postopoma.

Indikacije za uporabo Sermiona:

  1. Alzheimerjeva bolezen.
  2. Senilne motnje.
  3. Vaskularna demenca.
  4. Cerebralna arterioskleroza.
  5. Arterijska hipertenzija.
  6. Hipertenzivna encefalopatija.
  7. Hipertenzivne krize.
  8. Migrena.
  9. Posledice kapi.
  10. Vrtoglavica.
  11. Diabetične retinopatije.
  12. Distrofične retinopatije.
  13. Raynaudov sindrom (in bolezen).

Sermion je kontraindiciran:

  • miokardni infarkt;
  • angina pektoris;
  • nagnjenost k ortostatski hipotenziji;
  • nosečnost;
  • obdobje dojenja;
  • alergičen na katero koli sestavino zdravila.

Stranski učinek zdravila:

  • Hipotenzija;
  • Slabost;
  • Omotica;
  • Potenje;
  • Hlajenje rok in nog;
  • Dispepsija;
  • Povečanje kisline želodčnega soka;
  • Zaspanost (včasih nespečnost);
  • Alergijske kožne reakcije.

Posebna navodila za uporabo zdravila Sermion

Zdravilo se ne uporablja v otroški praksi

Previdno se predpisuje bolnikom, ki trpijo zaradi protina ali imajo hiperuricemijo v preteklosti.. V primeru okvarjenega delovanja ledvic je treba odmerek zdravila zmanjšati

Starost ne vpliva na odmerjanje zdravila Sermion. Vpliv uporabe Sermiona na sposobnost vožnje avtomobila ali dela s kompleksnimi mehanizmi ni bil raziskan.

Za vsako oslabljeno delovanje ledvic je treba odmerek zdravila zmanjšati. Starost ne vpliva na odmerjanje zdravila Sermion. Vpliv uporabe Sermiona na sposobnost vožnje avtomobila ali dela s kompleksnimi mehanizmi ni bil raziskan.

S prevelikim odmerjanjem redko opazimo znižanje tlaka, kar ne zahteva zdravniškega posredovanja.

Farmakološka skupina

Sermion je vazodilatacijsko zdravilo, katerega delovanje je usmerjeno v obnovo normalnega možganskega in perifernega krvnega obtoka. Orodje lahko uporabljamo pri akutni, kronični in presnovni vaskularni cerebralni insuficienci. Glavna učinkovina je nicergolin. je ergolinski derivat. Ima sposobnost obnavljanja hemodinamičnih procesov v možganih, zavira agregacijo trombocitov, obnavlja reologijo krvi, pomaga obnoviti normalen pretok krvi v spodnjih okončinah. Glede na dolgotrajno uporabo zdravila se manifestira enakomerna obnova kognitivnih funkcij, opazno se zmanjša intenzivnost in pogostost manifestacij vedenjskih motenj pri bolnikih.

Po peroralni uporabi se zdravilo hitro absorbira v sistemski obtok. Snov se enakomerno porazdeli v tkiva in hitro prodira skozi krvno-možgansko pregrado, vstopi neposredno v možgansko tkivo, kjer razkrije lastno aktivnost. Presnova zdravila pride v jetrih, aktivna komponenta se razgradi s tvorbo produktov razpada, ki se izločajo z urinom in blagom.

farmakološki učinek

Sermion (v latinskem jeziku Sermion) je zdravilo, ki spada v farmakološko skupino perifernih vazodilatatorjev, adrenergičnih blokatorjev, prekrvavitvenih stimulansov v možganih.

Kompleksni učinek na posode vam zaradi posebnega mehanizma delovanja zdravila omogoča doseganje obstojnih farmakoloških ukrepov. Glavni učinki zdravila so naslednji:

  • izboljšanje in pospeševanje pretoka krvi v možganskih posodah;
  • periferna vazodilatacija;
  • aktiviranje metabolizma;
  • zmanjšana vaskularna odpornost;
  • povečan zajem kisika in glukoze v možganskih celicah;
  • povečan pretok krvi v okončinah;
  • zmanjšanje agregacije trombocitov;
  • redčenje krvi;
  • zmanjšanje tlaka;
  • izboljšanje kognitivnih funkcij, zlasti zaradi stradanja kisika in distrofičnih (vključno s starostjo) sprememb v možganskih tkivih.

Za zdravilo je značilna hitra absorpcija. Študije na bolnikih z ledvičnimi in jetrnimi boleznimi, pa tudi na otrocih, niso bile izvedene. Nicergolin se izloča predvsem skozi ledvice z urinom..

Možni neželeni učinki

V večini primerov zdravilo ne povzroča negativnih reakcij, v nekaterih primerih pa so možne. Najhujše posledice so možne pri prevelikem odmerjanju in sočasni uporabi alkohola..

Negativne reakcije in preveliko odmerjanje

Sermion se na splošno dobro prenaša. V redkih primerih se med terapijo pojavijo naslednji simptomi:

  • toplota;
  • zaspanost;
  • znižanje krvnega tlaka;
  • nespečnost;
  • omotica;
  • kožni izpuščaj;
  • dispeptični simptomi;
  • povečana sečna kislina v krvi.

Verjetnost pojavljanja vseh teh stranskih učinkov se poveča z napačno uporabo sermiona - zanemarjanje zdravnikovih priporočil.

Glavni simptom prevelikega odmerjanja je huda prehodna arterijska hipotenzija. Praviloma ni potrebno sprejeti terapevtskih ukrepov: tlak se normalizira, ko nekaj minut leži v ležečem položaju.

Včasih lahko uporaba prevelikih odmerkov Sermiona povzroči kršitev oskrbe s krvjo v srcu, možganih. V takih situacijah se izvaja simptomatsko zdravljenje, nenehno spremljajo kazalnike krvnega tlaka.

Učinek alkohola

Uporaba alkoholnih pijač v obdobju zdravljenja z zdravilom Sermion je kontraindicirana: njihov kombinirani vnos lahko povzroči hude motnje v delovanju srčno-žilnega sistema. Torej lahko pride do takšnih negativnih posledic:

  • bradikardija;
  • tahikardija;
  • simptomi akutnega srčnega popuščanja;
  • ortostatska hipotenzija.

Obstajajo določena obdobja, ko bo vnos alkohola varen:

  1. Po 24-36 urah po enkratnem odmerku.
  2. 14-20 ur pred jemanjem zdravila Sermion.
  3. 15 dni po dolgem poteku terapije.
  4. V celotnem poteku zdravljenja je jemanje zdravila prepovedano.

Združljivost Mehidol-a

Zdravila spadajo v različne farmakološke skupine, in sicer Mexidol - do zdravil, ki vplivajo na živčni sistem, in Sermion - do perifernih vazodilatatorjev. Sermion izboljša prekrvavitev in presnovo v možganih, zmanjša tveganje za nastanek krvnih strdkov, Mehidol - ima antihipoksičen in antikonvulziven učinek, normalizira intrakranialni tlak.

Obe zdravili pozitivno vplivajo na obnovo perifernega in možganskega krvnega pretoka, njihova kombinirana uporaba pa okrepi učinek, zato je indicirana v primeru močnih motenj centralnega živčnega sistema in možganskih struktur. Hkrati lahko vzamete tablete Sermion: ni podatkov o njihovi nezdružljivosti.

Posebna navodila

Po opisih študij zdravila, kadar se uporablja v terapevtskih odmerkih, se neželene reakcije ne razvijejo.

Za bolnike s hudo okvaro ledvic je pomembno, da zmanjšajo odmerek zdravila, ki se izloči z urinom.. Ob dolgotrajni in neracionalni uporabi zdravila je možen ergotizem

To je stanje, ki se razvije ob uporabi alkaloidov rastline Ergot. Spremljajo jih dispeptične motnje in vazokonstrikcija.

Ob dolgotrajni in neracionalni uporabi zdravila se lahko razvije ergotizem. To je stanje, ki se razvije ob uporabi alkaloidov rastline Ergot. Spremljajo jih dispeptične motnje in vazokonstrikcija.

Sermion ne vpliva na sposobnost vožnje vozil. Pomembno je upoštevati, da je za številne patologije, ki jih spremljajo motnje krvnega pretoka v možganih, značilna omotica, oslabljena pozornost in oslabljena zavest. Zato morate biti med vožnjo in upravljanjem natančnih strojev posebno previdni..

Navodila za uporabo Sermion metoda in odmerjanje

Sermionske tablete

Zdravilo se daje peroralno.

V stanjih po kapi, kognitivnih vaskularnih motnjah in kroničnih motnjah krvnega obtoka možganov je treba jemati tablete Sermion trikrat na dan po 10 mg. Minimalni potek zdravljenja je 3 mesece, saj se terapevtski učinek zdravila manifestira postopoma.

Pri vaskularni demenci je treba zdravilo Sermion jemati dvakrat na dan po 30 mg. Priporočljivo je, da se glede priporočljivosti za nadaljevanje zdravljenja vsakih 6 mesecev posvetujete s svojim zdravnikom..

Pri ishemični možganski kapi, ki jo povzročajo tromboza, ateroskleroza in možganska embolija, akutna in prehodna možganska nesreča (s hipertenzivno možgansko krizo in tranzistorski ishemičnimi napadi), je najbolje začeti zdravljenje s parenteralnim dajanjem Nicergolina in nato jemati Sermion.

Pri motnjah periferne prekrvavitve je treba zdravilo jemati trikrat na dan, 10 mg naenkrat dlje časa (več mesecev).
Bolniki, ki imajo okvarjeno delovanje ledvic (raven kreatinina v serumu presega 2 mg / dl), morajo jemati zdravilo Sermion v nižjem terapevtskem odmerku.

Navodila za uporabo liofilizata Sermion

Intramuskularno: 2-4 ml zdravila dajemo dvakrat na dan (2-4 mg).

Intravensko: zdravilo dajemo počasi v odmerku 4-8 mg v 100 ml 5-10% raztopine dekstroze ali 0,9% raztopine natrijevega klorida. Pri tem odmerjanju je mogoče narediti injekcije zdravila do večkrat na dan.

Intraarterialno: v 2 minutah dajemo 4 mg zdravila v 10 ml 0,9% raztopine natrijevega klorida.

Priporočljivo je, da uporabite pripravljeno raztopino takoj po pripravi..

Trajanje terapije, odmerjanje in način vnosa zdravila v telo so odvisni od bolezni. Včasih je bolje začeti zdravljenje s parenteralnim dajanjem zdravila, nato pa pojdite na peroralno dajanje na vzdrževalno zdravljenje.

Bolniki, ki imajo okvarjeno delovanje ledvic (raven kreatinina v serumu presega 2 mg / dl) Sermion je treba jemati v nižjem terapevtskem odmerku.

Način uporabe

Odmerek zdravila Sermion v tabletah je odvisen od bolezni. Intramuskularno injiciramo z dvema ali štirimi mililitri zdravila Sermion. Pri intravenskih infuzijah štiri ali osem miligramov sermiona razredčimo v sto mililitrov fiziološke raztopine natrijevega klorida. Štiri miligrame zdravila, predhodno razredčeno v desetih mililitrih topila, dajemo intraarterialno.